Den andra längtan

Längtan efter andra barnet, sista pusselbiten

Slut på semestern

Publicerad 2014-07-30 10:07:15 i Allmänt,

Slut på semestern och dags att kicka igång bloggen! Vi har haft det riktigt bra, bortsett från en sjuk liten tjej första vecka. Konstigt nog var jag rätt taggad på jobb igår och ser framemot en höst med inskolning och rutiner. Förhoppningsvis även en graviditet.. 
 
Just nu sysslar vi med försök nummer fyra, även om vi båda bearbetar tanken på ny IVF. Om man ska vara riktigt krass så lyckas ju faktiskt dom allra flesta inom ett halvår, så vi känner väl att sex försök är någon form av gräns. Sen blir det att tina upp lillen i frysen innan vi tar tag i en helt ny IVF. Skönt är att i princip ingen vet eller frågar om syskon just nu.. 
 
Nähe, nu ska jag mysa med dottern. Vi har ledig onsdag ihop! Så mysigt! 

Försök 3 till ända

Publicerad 2014-07-17 14:48:25 i Allmänt,

Idag kom mensen! 
Jag har haft extrem pms den här gången, därför jag inbillade mig att det kanske skulle kunna bero på något annat, men nej. 
 
Visst är det konstigt att man enbart ser folk som är i den sits man själv önskar? Idag på stranden vimlade det av gravidmagar och jag tror fan varenda hade en typ-2-åring bredvid...
 
Well. Jag har kommit fram till att själva IVF-behandlingen i sig inte rör mig i ryggen längre. Sprutor och annat kan kvitta, faktiskt. Men ändå är jag så förbannad över att inte kunna göra barn på egen hand. Vi har köpt hus, jag vill lägga pengar på plattsättning, tvättstugerenovering, jag vill ut och resa, jag vill köpa en ny soffa... JAG VILL INTE LÄGGA PENGAR PÅ NÅGOT SOM FOLK SLARVAR SIG TILL. På något som folk "ångrar", missköter och ja, bara får. Jag vill inte vara stressad och ha ångest över alla läkarbesök och hur det ska lösa sig på jobbet och vad jag ska säga. Jag vill på min höjd försöka dölja ett minskande intresse för kaffe fram till vecka 12 och då få berätta.. 
 
Men livet är inte rättvist, jag vet det så innerligt väl. Och jag vet också hur jag förtvivlat lovat att aldrig mer önska något om jag bara fick ett barn. 
 
 
Det finns alltid dom som har det sämre. 
Men också dom som har det betydligt enklare. 

Förlossningsskador

Publicerad 2014-07-14 09:17:30 i Allmänt,

Idag pryds tidningen av en rubrik om en förlossningsskada som syddes ihop på fel sätt och kvinnan får förmodat livslånga konsekvenser av det.. Och jag blir så jävla förbannad rent ut sagt! Jag fick själv en allvarlig bristning i samband med min förlossning och var bara en hårsmån från att spricka hela vägen. Detta var något jag var oerhört rädd för innan i och med att bebisen beräknades väga uppåt 5kg.. Men det är ju bara genom kejsarsnitt det finns risker som det så fint låter. 
 
Stackars stackars kvinna! 
 

Om

Min profilbild

L

Mamma till en liten dotter som efter lång väntan kom till genom IVF. Har nu börjat längta efter ett syskon som skulle vara sista pusselbiten i våra liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela