Den andra längtan

Längtan efter andra barnet, sista pusselbiten

Lotteri

Publicerad 2014-05-29 16:09:50 i Allmänt,

Det är mycket nu. Jag laddar mentalt för att börja jobba och försöker bearbeta det faktum att min lilla ärta blivit en stor (större) tjej. Jag VET att jag kommer älska att jobba igen, att tiden vi ses blir mer kvalitetstid, att det är nyttigt att "klippa navelsträngen på nytt". Men ja, att det skulle gå såhär fort... 

Men vilket lotteri det är med barn alltså. Jag slutar inte förundras. HUR kan man bli gravid på ett ögonblick första gången och sen inte igen? Vad är det som avgör? Jag kan bli knäpp när jag börjar tänka i större banon, så nu slutar vi med det.

Ett tag till kämpar vi på i kammarn, sen får vi se. Diskussion pågår..

Om längtan och IVF

Publicerad 2014-05-27 20:44:33 i Allmänt,

Efter förlossningen var jag som sagt mer eller mindre söndertrasad och var stensäker på att inget barn någonsin mer skulle få komma ur min kropp. Med facit i hand tror jag att hjärtat var lite trasigt med, oron under graviditeten var knäckande och åren innan av sorg och besvikelse hade gjort sitt. Men som skrönan säger så läker tiden många sår och längtan började trots allt växa.. 

Efter allt svor jag på att jag aldrig någonsin skulle lägga mig i gynstol för äggplock eller sticka hormonsprutor i magen eller maniskt analysera nässprayandet eller ja.. Men nu. När längtan börjat växa och jag återigen fick se det där minuset. Jag sa till mannen att jag nog kanske kunde tänka mig att göra om det och jag såg att han blev glad. Men jag vet att han aldrig skulle föreslå det.

Samtidigt känns det så jäkla irriterande, om nu inget är fel.. VARFÖR KAN DET DÅ INTE BARA GÅ?

Vi får väl se.
Egna försök året ut?
Och pengar var det ja.. För vi som inte kan få barn självs har tydligen bara rätt till ett. Om det lyckas inom tre försök vill säga, annars får man vackert betala själv. Morr!

Fredag

Publicerad 2014-05-23 13:45:01 i Allmänt,

Fredag och mensen är i princip slut snart. Har inte haft jätteont och inte särskilt mycket, så kanske tillhör jag dom få procenten som får ordning på mensen efter förlossning.

Nästa vecka är det alltså dags för liggveckan igen. Det är väl det enda positiva med att försöka, att det aldrig går mer än tre veckor emellan. Haha.

Hoppas ni får en fin helg!

Om

Min profilbild

L

Mamma till en liten dotter som efter lång väntan kom till genom IVF. Har nu börjat längta efter ett syskon som skulle vara sista pusselbiten i våra liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela