Den andra längtan

Längtan efter andra barnet, sista pusselbiten

Om längtan och IVF

Publicerad 2014-05-27 20:44:33 i Allmänt,

Efter förlossningen var jag som sagt mer eller mindre söndertrasad och var stensäker på att inget barn någonsin mer skulle få komma ur min kropp. Med facit i hand tror jag att hjärtat var lite trasigt med, oron under graviditeten var knäckande och åren innan av sorg och besvikelse hade gjort sitt. Men som skrönan säger så läker tiden många sår och längtan började trots allt växa.. 

Efter allt svor jag på att jag aldrig någonsin skulle lägga mig i gynstol för äggplock eller sticka hormonsprutor i magen eller maniskt analysera nässprayandet eller ja.. Men nu. När längtan börjat växa och jag återigen fick se det där minuset. Jag sa till mannen att jag nog kanske kunde tänka mig att göra om det och jag såg att han blev glad. Men jag vet att han aldrig skulle föreslå det.

Samtidigt känns det så jäkla irriterande, om nu inget är fel.. VARFÖR KAN DET DÅ INTE BARA GÅ?

Vi får väl se.
Egna försök året ut?
Och pengar var det ja.. För vi som inte kan få barn självs har tydligen bara rätt till ett. Om det lyckas inom tre försök vill säga, annars får man vackert betala själv. Morr!

Kommentarer

Postat av: Tina

Publicerad 2014-05-27 21:05:30

Gjorde ni landstingsivf sist?
Vi gjorde privat, och det ångrar jag inte en sekund. Allt gick snabbt, var personligt och de som jobbar på "vår" mottagning är verkligen guld värda. Men så är det ju det med pengar.. :(

Men som du säger, nu när man har ett barn så är man ju tvungen att betala själv.

Jag tror att vi som är(var) oförklarligt barnlösa har ett "fel" som är svårare att hitta än dom vanliga felen.. Men i mitt fall så har jag ju uppenbarligen ägg som inte ville släppa in spermierna då vi bara fick två befruktade av nio ägg. Sen spottingsen på det.. Jag vill inte slösa bort en massa månader på oro och ångest över att inte bli gravid. Ärligt talat så känns det som en sten ramlat från hjärtat nu när vi har fått en tid. NU kan jag liksom slappna av, o njuta av sommaren, händer det så händer det, annars får vi hjälp efter sommaren.

Fundera på hur lång tid ni tycker det är värt att vänta, sätt en deadline för hur länge ni orkar prova själva. Tänk också på att det ofta är väntetider även privat, med K fick vi vänta över ett halvår (7 mån) innan vi fick en tid. Det kan ju va olika. Du kan ju ringa o höra hur det ser ut med köer, o sen bestämmer ni er efter det. Detta blev långt. :) kram!!

Svar: Vi gjorde också privat på Linne i Uppsala, SÅ nöjda! Men det är en bra bit att åka och att göra i grannstaden skulle underlätta logistiken mycket. Speciellt med ett barn till nu...

Nej du har helt rätt! Man ska inte slösa massa tid.. Enda skillnaden nu är ju att jag "vet" att något är fel, förra gången var man ju totalt oviss. Och egentligen kanske man ska sätta fart innan längtan verkligen tar överhand.. Ska helt klart ringa och kolla kötider!

Sen det faktum att jag blev gravid en gång... Var det slumpen som gjorde så att jag fickmissfall? Eller "felet"? Hm.

Många tankar.. Stor kram!
L

Postat av: emma

Publicerad 2014-05-28 22:06:50

Som Tina så gick vi också privat, inget vi ångrar såklart. Snabb hjälp och bra support. Inga väntetider hos oss. Vilka kliniker funderar ni på?
Vänta inte för länge, så dåligt man mådde i den väntan alltså.. Du förtjänar bättre! Hoppas på mirakel nu dock! Nån borde ju lyckas kan man tycka ❤

Förresten, lustigt att vi 3 är alla oförklarliga... Tror bara att man inte gräver tillräckligt djupt i vad felet kan vara.

Svar: Vi gjorde också privat på Carl vin Linné.. Supernöjda!! Enda var att det är långt att åka och genom landstiget skulle vi kunna göra i typ samma stad.. Hmm. Tack! Och du har helt rätt! 😘

jättekonstigt.. Men tror som du, något är ju fel! Mina (många många) ägg befruktades enkelt men typ inga fortsatte ju att dela på sig sen..

Kram!
L

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

L

Mamma till en liten dotter som efter lång väntan kom till genom IVF. Har nu börjat längta efter ett syskon som skulle vara sista pusselbiten i våra liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela