Den andra längtan

Längtan efter andra barnet, sista pusselbiten

Sorg

Publicerad 2014-09-18 19:24:54 i Allmänt,

Jag har länge följt Magdalena Graafs blogg och avgudar henne! Hon är så stark, så klok och så vacker! Trots mycket i bagaget visar hon att det går att vända livet.. Och framförallt älskar jag att hon är så mycket mer än vad folk tror och förväntar sig. Hon har förlorat sin äldsta son och jag kan inte låta bli att känna sån ilska. VARFÖR tvingas en del människor igenom helveten efter helveten? Varför finns det ingen rättvisa? Vad för  högre makt kan tillåta att barn dör? 
 
Att förlora ett barn. 
Jag kan knappt skriva orden utan att känna smärtan. Man blir förmodligen aldrig mer hel. Så fruktansvärt vidrigt. 

Vecka 9

Publicerad 2014-09-15 20:55:11 i Allmänt,

Inne på sista dagarna av vecka 9.. Tiden går fortare andra gången, har alltid tvivlat på folk som sagt det innan. Men ändå är det segdraget. Jag spyr som en gris fortfarande. Mest morgon och kväll.. Får gå upp flera timmar innan för att hinna spy och äta, spy och äta och spy och spy och slutligen kanske få behålla något. Så att jag inte mår illa igen. 
 
Var lite rädd för att dottern skulle få men av att se sin mamma däckad på badrumsgolvet i tid och otid men av någon anledning finner hon det hela lite festligt. Skrattar och härmar mitt hulkande. Såklart även på förskolan. Erhm. 
 
Ja ni, med dottern spydde jag varje dag fram tills dagen innan vi gifte oss och jag vill minnas att det var cirkus vecka 17. Bara halva tiden kvar då... 😭
 
 

Om oro

Publicerad 2014-09-04 10:11:50 i Allmänt,

Med dottern levde jag varje dag som på nåder i början av graviditeten. Jag vågade knappt andas utan rädsla för att förlora pyret. Varje dag var oändlig, liksom varje toabesök var fyllt av skräck. 
 
Jag har funderat kring mitt plötsliga lugn i den här graviditeten. Klart jag ber till gudarna om att bebisen ska födas frisk i april, MEN jag vet att jag kan göra ytterst lite för att påverka det. Kanske är det så att jag inte riktigt vill ta in HUR lycklig jag faktiskt är, förrän jag vet att bebisen mår bra. Skyddsmekanismer, ni vet. 
 
Samtidigt, hur planerad den här bebisen än var så var jag så oförberedd. Har kanske inte smält det riktigt än. 

Om

Min profilbild

L

Mamma till en liten dotter som efter lång väntan kom till genom IVF. Har nu börjat längta efter ett syskon som skulle vara sista pusselbiten i våra liv!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela